Dagbesteding”De Wielen”

Wil je graag je dag goed besteden maar weet je niet goed hoe? Wil je regelmatig aan de slag in een veilige omgeving waar je geen ‘druk’ voelt van de buitenwereld? Ben je op zoek naar structuur in je dag maar kun je (nog) niet voor een baas werken? Wij bieden een dagbesteding voor jou waar je in een veilige omgeving waar je je thuis voelt.

Wie zijn wij?

Wij zijn een kleinschalige dagbesteding op camping De kleine Wielen gelegen in natuurpark de groene ster te Leeuwarden. Ons team bestaat uit enthousiaste professionals. Samen zorgen wij voor een ontspannen sfeer waarin jij jezelf kunt zijn en je op je eigen manier kunt ontwikkelen.
We werken vanuit de empowerment, wat wil zeggen dat we je de ruimte geven en je stimuleren om je sterke eigenschappen te vergroten, zodat je zelf vorm kan geven aan je eigen leven en je sociale omgeving.
De dagbesteding is bedoeld voor mensen met psycho-sociale problemen en/of een verstandelijke beperking, qua leeftijd variërend van jong tot oud.

Wat doen wij?

De activiteiten worden op de persoon afgestemd. Wij vinden het belangrijk dat de activiteiten aansluiten bij jouw mogelijkheden en interesses. Samen met jou gaan we uitzoeken wat je leuk vindt en wat je graag zou willen doen en leren. We hebben vele activiteiten en mocht je iets willen gaan doen wat er nog niet is zoeken we naar de mogelijkheden.

Voorbeelden van activiteiten op of nabij de camping zijn:
-Aqua Zoo Bezoeken
– Kantine- en winkelwerkzaamheden
-Terrein onderhoud op de camping
-Creatieve- en muzikale activiteiten-Houtbewerking/herstelwerkzaamheden
-Activiteiten op/bij het water, zoals vissen, zwemmen, bootje varen
-Sport en Spel
-Kookactiviteiten/Vuurhaard

Naast de individuele aandacht is er oog voor elkaar door samen koffie te drinken en te lunchen.

 

Hoe zorgen we voor een fijne dagbesteding?

  • We zorgen voor zinvolle activiteiten, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, in een ruimtelijke omgeving dichtbij de natuur op Camping de Kleine Wielen.
  • We zorgen voor structuur, waarbij activiteit en rust elkaar afwisselen.
  • Je komt (weer) in een sociale omgeving en ontmoet andere mensen met andere hulpvragen op de locatie.
  • Je krijgt begeleiding door een deskundig medewerker met ondersteuning van vrijwilligers.
  • Je voelt een gezellige en warme sfeer en krijgt hulp waar nodig is.